Therapie voor paren

Je kiest voor therapie samen met je partner wanneer jullie problemen zich vooral uiten in jullie relatie. Er zijn verschillende beginpunten en mogelijkheden. Begeleiding kan verschillen van 1 tot meerdere gesprekken.

We komen er samen niet uit

Wanneer je in de relatie met je partner problemen ervaart waar jullie samen niet meer uit komen is het soms prettig als er een onbevooroordeelde en deskundige derde meekijkt. Dit is een moment om hulp te vragen bij een therapeut die ervaren is in het werken met paren. De psychologe kijkt van een betrokken afstandje mee, niet ingezogen in de wirwar van emoties, teleurstellingen en wensen. Samen met jullie wordt gezocht naar een manier om jullie problemen op een rijtje te zetten en zicht te krijgen op de oplossingen.

Is er nog hoop?

Soms is het ook al een stapje verder. Een van beide of allebei denken dat er geen hoop meer is voor de relatie en staan op het punt de relatie te verbreken. Dan kan therapeutische begeleiding voelen als de laatste mogelijkheid om je relatie te redden. Samen met de psychologe zetten jullie dingen helder op een rijtje en wordt er gekeken of er nog kansen zijn voor jullie relatie. Hopelijk worden er manieren gevonden om jullie te helpen weer goed en gezond samen verder te gaan. Indien toch een breuk de juiste keuze lijkt te zijn, wordt bekeken hoe jullie goed afscheid kunnen nemen en jullie leven weer zelfstandig kunnen opbouwen. Onderzoek wijst uit dat het goed afsluiten van een relatie erg belangrijk is: je kunt dan rustiger door met je leven en met een schonere start een mogelijke nieuwe relatie ingaan. Ook hier wordt dus, op jullie verzoek, betrokken aandacht aan geschonken.

APK

Je onderhoudt je auto goed, en geeft hem ieder jaar een beurt om problemen te voorkomen. Waarom niet ook je relatie? In de relatie met je partner hoop je op lang en gelukkig, en dan is het een goed idee om regelmatig pas op de plaats te maken en samen met een derde elkaar eens goed in de ogen te kijken. In de APK gesprekken komen belangrijke thema’s aan bod zoals: kinderen, financiën, seksualiteit, carrière, familie, tijd voor elkaar, tijd voor jezelf, struikelblokken en nog veel meer. Je kunt deze gesprekken gebruiken om samen opnieuw plaats te bepalen en te kijken hoe je samen verder wilt, hoe je tevreden keuzes kunt maken en hoe je elkaar kunt vinden en steunen bij het maken van moeilijke beslissingen.

Moving Balance


Praktijk voor Psychologie, EMDR en Coaching.


Informatie: Mattea Spatharakis
E: info@movingbalance.com
T: 06-49115682


Praktijk:
Hoge Rijndijk 198
2314 AJ Leiden
Route


Wachttijden:
Voor alle nieuwe clienten, onafhankelijk van diagnose.
Intake: > 5 maanden
Behandeling: > 6 maanden


Facebook

Zorgverzekering